Wednesday, October 7, 2009

Cupcake & Nutty Chocolate Shortbread..

Salaam Lebaran (yang masih berbaki beberapa hari lagi...)

Alhamdulillah kerana masih diberi kekuatan dan kesempatan untuk berbakti kepada-Nya sebagai hamba... Hari2 berlalu yang agak suram kerana ketiadaan abithareeq sejak beberapa hari yang lalu... 'Sahabat baik' yang boleh diajak melakukan kerja2 rumah bersama... Itulah teman membuat kek, teman membasuh bekas2 yang penuh dengan marjerin lepas adun tepung, teman yang menolong membersihkan rumah, kadang kala melipat pakaian, ape saje.... kecuali memasak nasi dan lauk.... Sekarang buat sorang2 je... Alamak, termenangis la pulak... Ya Allah, tolong jaga abithareeq....

Anyway, walaupun abithareeq tiada di sisi, kena juga meneruskan kerja2 buat kuih bergantung kepada tempahan... Inilah kek dan kuih raya yang sempat dibuat sorang2... Kadang2 mak ada tolong jugak sebab mak tau anak dia tak boleh hidup sorang2... Hikhikhik....


~Ditempah oleh kak Lin untuk anak2 usrahnya...~



~Nutty chocolate short bread yang ditempah oleh cik Taybah... Dua bekas...~



~cupcake yang ditempah oleh Farid dari Johor sempena konvokesyen...~

Syukran jazilan bagi yang memberi kepercayaan kepada diri ini untuk membuat kek atau cookies... Saya juga masih baru belajar. Shortbread tu pun first trial.... Ntahla ape komen cik Taybah kite tu....

3 comments:

lepat said...

heh ni empunya pembeli here....memg sedap puan ....chocolate of coz my faveret...of coz after this nk tempah lagi...juz keep it up...

HaziraH HussiN said...

salam..

kak...

chocolate shortbread tu nampak sedap sgt..

nak!nak!

penghantaran ke Besut takde ke?

ummu-thariq said...

salam Hazirah...

Penghantaran boleh je... Tapi melalui pos la...